Rybí krokety s piniovými oříšky
Suroviny
- 40 g Oříšky piniové
- 400 g Treska sušená
- 400 g Brambory
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 3 ks Vejce slepičí
- 3 stroužek Česnek
- 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 6 polévková lžíce Strouhanka
- 7 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 452 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 23 g
- Sodík 453 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 231 mg
- Draslík 1113.4 mg
- Vláknina 7333.4 mg
- Vitamín A 7333.4 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušenou rybu dáme na 24 hodin máčet do studené vody. Po uplynutí doby máčení tresku vyjmeme, osušíme a vykostíme.
-
2
Omyté brambory vaříme ve slupce s kmínem a solí asi 20 minut. Uvařené brambory oloupeme a rozmačkáme.
-
3
Na pánvi rozehřejeme lžíčku oleje a opražíme na něm dozlatova piniové oříšky. Česnek oloupeme a prolisujeme, pažitku opláchneme, okapeme a nasekáme na jemno.
-
4
Piniové oříšky, česnek i pažitku promícháme s rozmačkanými bramborami a vzniklou hmotu řádně propracujeme s tresčím masem. Těsto ochutíme solí, pepřem a mletou paprikou a na 20 minut necháme odležet.
-
5
Na obalování si připravíme misku s rozšlehanými vejci a misku se směsí mouky a strouhanky.
-
6
Z bramborovo-rybího těsta tvarujeme krokety. Obalujeme je nejprve ve vejci a poté ve strouhance s moukou.
-
7
Krokety smažíme dozlatova na rozehřátém oleji. Hotové ihned podáváme.