Olivová salsa s česnekem a kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Olivy zelené
  • 100 g Kapary
  • 450 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1200 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 124 g
  • Sodík 422 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 370.2 mg
  • Draslík 83.2 mg
  • Vláknina 1803.5 mg
  • Vitamín A 1803.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olivy zbavíme pecek, kapary necháme okapat. Oloupané stroužky česneku prolisujeme a rozetřeme se solí. Olivy a kapary vložíme do mixéru, přidáme rozetřený česnek, nasekanou petrželovou nať, olivový olej a rozmixujeme.

  • 2

    Jako poslední přidáme žloutky, lžíci citronové šťávy, sůl a pepř. Znovu rozmixujeme.

  • 3

    Salsu necháme uležet v chladničce 24 hodin.

  • 4

    Podáváme k masu, především grilovanému.

Komentáře k receptu