Pečené papriky v marinádě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 109 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 8 g
- Sodík 198 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 213.6 mg
- Vláknina 4030 mg
- Vitamín A 4030 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 114.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté papriky pečeme do zčernání v troubě předehřáté na 220°C. Poté papriky vyjmeme a dáme vychladnout. Po vychladnutí sloupneme slupku, odstraníme semínka a papriky nakrájíme na kostičky.
-
2
Šťávu, kterou papriky pustily, smícháme s olivovým olejem, pepřem, solí a lžící citronové šťávy.
-
3
Česnek prolisujeme a vmícháme do zálivky.
-
4
Papriky klademe do připravené marinády a necháme odležet alespoň 2 hodiny.
-
5
Podáváme vychlazené jako salát.