Pečené papriky v marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Paprika červená
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 109 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 213.6 mg
  • Vláknina 4030 mg
  • Vitamín A 4030 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 114.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté papriky pečeme do zčernání v troubě předehřáté na 220°C. Poté papriky vyjmeme a dáme vychladnout. Po vychladnutí sloupneme slupku, odstraníme semínka a papriky nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Šťávu, kterou papriky pustily, smícháme s olivovým olejem, pepřem, solí a lžící citronové šťávy.

  • 3

    Česnek prolisujeme a vmícháme do zálivky.

  • 4

    Papriky klademe do připravené marinády a necháme odležet alespoň 2 hodiny.

  • 5

    Podáváme vychlazené jako salát.

Komentáře k receptu