Španělské kuře na bylinkách
Suroviny
- 100 g Hrášek
- 100 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Kuře
- 1 ks Estragon
- 1 ks Rozmarýn čerstvý
- 1 ks Oregano čerstvé
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Šafrán
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.17 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 680 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 45 g
- Sodík 346 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 253.7 mg
- Draslík 738.8 mg
- Vláknina 3448.3 mg
- Vitamín A 3448.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté kuře naporcujeme a opečeme na sádle s jemně nakrájenou cibulí a nasekanými bylinkami. Maso osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a šafránem. Zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vínem a dusíme asi 45 minut.
-
2
Potom přidáme hrášek, krátce povaříme a nakonec do omáčky přidáme nasekané vejce uvařené natvrdo.
-
3
Podáváme s rýží a hlávkovým salátem.