Papriky plněné fetou II
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 220 g Fazole červené sterilované
- 25 g Sýr Feta
- 50 g Lučina
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 2 ks Paprika červená
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Lilek
- 1 ks Rukola
- 1 ks Limetka
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 3.5 polévková lžíce Koriandr
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 15 g
- Sodík 681 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 126.9 mg
- Draslík 1368.5 mg
- Vláknina 32430 mg
- Vitamín A 32430 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 136.3 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky rozpůlíme a zbavíme semen. Pečeme 20 minut na 190 °C řeznou stranou dolů.
-
2
Kmín opékáme nasucho v pánvi. Necháme je rozvonět a poté přidáme rajčata, nakrájenou cibuli a česnek, nasekanou chilli papričku a lilek na kostky a nakonec fazole i s nálevem. Vaříme 20 minut.
-
3
Přidáme koriandr.
-
4
Fetu rozdrobíme a smícháme s lučinou a vejcem.
-
5
Papriky naplníme neprve fazolovou směsí a nahoru dáme směs z fety. Zapečeme ještě 10 minut.
-
6
Podáváme se rukolou a skrojky limetky.