Tabbouleh s fetou a humusem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Humus
  • 400 g Cizrna konzervovaná
  • 200 g Sýr Feta
  • 85 g Bulgur
  • 80 g Máta
  • 80 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Salát
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citron
  • 3 polévková lžíce Olivy
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 533 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1103 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 898.4 mg
  • Vláknina 32203.2 mg
  • Vitamín A 32203.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme tabbouleh: Bulgur uvaříme v osolené vodě. Mátu a petrželku nasekáme najemno a smícháme s oloupanými a nakrájenými rajčaty, nasekanou cibulí a bulgurem. Přidáme citronovou šťávu a kůru dle chuti. Osolíme, opepříme.

  • 2

    Humus smícháme s cizrnou, zastříkneme olejem. Nahoru nadrobíme fetu, pokrájené olivy a nakrájený salát. Necháme 24 hodin v lednici.

  • 3

    Tabbouleh podáváme s cizrnou a pečivem (hodí se např. pita chléb).

Komentáře k receptu