Tabbouleh s fetou a humusem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1103 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 898.4 mg
- Vláknina 32203.2 mg
- Vitamín A 32203.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme tabbouleh: Bulgur uvaříme v osolené vodě. Mátu a petrželku nasekáme najemno a smícháme s oloupanými a nakrájenými rajčaty, nasekanou cibulí a bulgurem. Přidáme citronovou šťávu a kůru dle chuti. Osolíme, opepříme.
-
2
Humus smícháme s cizrnou, zastříkneme olejem. Nahoru nadrobíme fetu, pokrájené olivy a nakrájený salát. Necháme 24 hodin v lednici.
-
3
Tabbouleh podáváme s cizrnou a pečivem (hodí se např. pita chléb).