Králík po řecku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1580 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 91 g
- Sodík 5831 mg
- Bílkoviny 130 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 6044 mg
- Draslík 1315.1 mg
- Vláknina 32800 mg
- Vitamín A 32800 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka naporcujeme na 4 porce.
-
2
Pancettu nakrájíme na kostičky a osmažíme dozlatova. Z hrnce ji vybereme děrovanou naběračkou, aby tuk zůstal v hrnci.
-
3
Na tuku z pancetty opečeme nasekanou cibuli a česnek (celé stroužky, neoloupané). Orestujeme.
-
4
Přidáme králíka a ze všech stran ho orestujeme.
-
5
Poté přidáme pokrájená sušená rajčata, olivy na kolečka, kapary, větvičku rozmarýnu, bobkový list, víno i vývar.
-
6
Dusíme hodinu a půl. Šťáva by se měla téměř vypařit (v případě potřeby podléváme). Vyjmeme rozmarýn a bobkový list.
-
7
Osolíme a podáváme.