Řecké kuřecí paličky
Suroviny
- 400 g Bílá cibulka
- 500 g Rajčata
- 750 g Kuřecí stehna
- 150 ml Vývar drůbeží
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Citrony
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 polévková lžíce Oregano
- 0.34 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Rajčatový protlak
- 3 polévková lžíce Víno červené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 25 g
- Sodík 664 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 155.6 mg
- Draslík 716.2 mg
- Vláknina 9338.1 mg
- Vitamín A 9338.1 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.2 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Malé cibulky zalijeme vařící vodou a oloupeme, vyzrálá rajčata na špičce lehce nařízneme do kříže, spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky. Rozsekáme čerstvé oregano a nastrouháme kůru z jednoho citronu, ostrouhaný citron nakrájíme na čtvrtky.
-
2
Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej, vložíme do něj 8 očištěných, hodně osolených a opepřených kuřecích paliček, které osmahneme ze všech stran do zlatohněda. Poté do pánve přidáme oloupané cibulky a necháme je za stálého míchání zesklovatět. Nakonec vmícháme pokrájená rajčata.
-
3
Do misky nalijeme horký drůbeží vývar, do něj vsypeme citronovou kůru a oregano, přidáme bobkový list, mletou skořici s rajčatovým protlakem, přilijeme víno, osolíme, opepříme, promícháme a směs vlijeme do pánve. Společně vše zvolna vaříme 20 minut.
-
4
Povařenou směs přendáme do zapékací mísy, odkryté pečeme 30 minut, rozdělíme na talíře a ozdobíme čtvrtkami citronu.