Řecké telecí závitky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr krémový
  • 50 g Olivy černé
  • 3 ks Rajčata
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 2 dl Víno bílé
  • 0.5 kg Telecí kýta
  • 0.47 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 413 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 152.5 mg
  • Draslík 709.2 mg
  • Vláknina 2266.4 mg
  • Vitamín A 2266.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso rozkrájíme na 4 řízky, omyjeme je a osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme.

  • 2

    Olivy vypeckujeme a nakrájíme na malé kousky. Petrželku opláchneme vodou a nasekáme najemno. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky.

  • 3

    V míse rozmačkáme sýr a smícháme ho s petrželkou a olivami, dochutíme majoránkou a rozetřeme na jednu stranu řízků. Plátky masa pevně zavineme a zajistíme proti rozevření párátky.

  • 4

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a závitky na něm krátce osmažíme ze všech stran. Pak přilijeme víno, přidáme nakrájená rajčata, promícháme a pod pokličkou dusíme na mírném ohni 25 minut. Během dušení občas promícháme a v případě potřeby podléváme vínem. Když jsou závitky měkké, dáme je na servírovací talíře, omáčku ještě dochutíme pepřem a solí a nalijeme ji k závitkům.

  • 5

    Vhodnou přílohou je vařená rýže nebo brambory.

Komentáře k receptu