Pečený candát na špenátových listech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 471 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 28 g
- Sodík 705 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 47 mg
- Draslík 575.8 mg
- Vláknina 8410 mg
- Vitamín A 8410 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.9 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ryby očistíme, vykucháme, důkladně omyjeme a po délce rozpůlíme. Dobře je potřeme solí. Plech vymažeme máslem. Špenátové listy omyjeme a celé naskládáme na vymazaný plech. Na ně poklademe půlky ryby, kůží nahoru, pokapeme je vymačkanou citronovou a pomerančovou šťávou. Na každou porci položíme plátek másla. Posypeme nastrouhanou pomerančovou a citronovou kůrou a nastrouhaným sýrem. Nakonec sýr posypeme strouhankou a rozinkami.
-
2
Připravený plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme 25 minut. Upečené ryby pokládáme na mělké oválné talíře a podáváme.