Pečený candát na špenátových listech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Candát obecný
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 30 g Strouhanka
  • 300 g Špenát listový čerstvý
  • 100 g Rozinky tmavé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Pomeranče
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 471 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 705 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 47 mg
  • Draslík 575.8 mg
  • Vláknina 8410 mg
  • Vitamín A 8410 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby očistíme, vykucháme, důkladně omyjeme a po délce rozpůlíme. Dobře je potřeme solí. Plech vymažeme máslem. Špenátové listy omyjeme a celé naskládáme na vymazaný plech. Na ně poklademe půlky ryby, kůží nahoru, pokapeme je vymačkanou citronovou a pomerančovou šťávou. Na každou porci položíme plátek másla. Posypeme nastrouhanou pomerančovou a citronovou kůrou a nastrouhaným sýrem. Nakonec sýr posypeme strouhankou a rozinkami.

  • 2

    Připravený plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme 25 minut. Upečené ryby pokládáme na mělké oválné talíře a podáváme.

Komentáře k receptu