Jehněčí kýta po řecku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 728 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 51 g
- Sodík 568 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 220 mg
- Draslík 1025.3 mg
- Vláknina 1345 mg
- Vitamín A 1345 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kýty uděláme drobné zářezy a do každého vložíme plátek česneku.
-
2
Jehněčí kýtu osolíme a opepříme, dáme s rozmarýnem do pekáče a pokropíme citronovou šťávou.
-
3
Pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 220 °C, až je maso dohněda. Teplotu v troubě snížíme na 140 °C, pekáč přikryjeme a 3 1/2 hodiny pečeme, až je maso velmi měkké. Potom je necháme 10 minut stát.
-
4
Kýtu vyndáme z pekáče, z vypečené šťávy sebereme všechen tuk. Šťávu ochutnáme, dokořeníme a přecedíme do omáčníku. Maso vykostíme a krájíme na porce, ozdobíme rozmarýnou a servírujeme.