Jehně kapama
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 41 g
- Sodík 587 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 132.8 mg
- Vláknina 2969.3 mg
- Vitamín A 2969.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1922.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso naporcujeme na plátky a orestujeme na másle ze všech stran. Přidáme rozkrájená rajčata, osolíme, opepříme, ochutíme skořicí a nakonec podlijeme vodou. Vaříme 1 a 1/2 hodiny na mírném ohni zakryté, občas zamícháme.
-
2
Když je maso měkké, dochutíme trochou cukru a servírujeme plátky masa, přelité sosem, nejlépe s bramborovou kaší.