Zapékané jehněčí vnitřnosti
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 15 g
- Sodík 995 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 530.7 mg
- Draslík 27.6 mg
- Vláknina 233.2 mg
- Vitamín A 233.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí vnitřnosti dobře propláchneme a vhodíme na 5 minut do hrnce s vroucí vodou. Vnitřnosti zcedíme, necháme okapat a vystydnout, poté je pokrájíme na malé kousky. Vložíme do mísy, přidáme sůl, citronovou šťávu, oregano i bobkový list, mísu zakryjeme a necháme v lednici odležet do druhého dne. Pekáček vymažeme bylinkovým máslem, naskládáme do něj odleželé vnitřnosti, dosolíme, zalijeme zbytkem citronové šťávy, polijeme olivovým olejem a dáme do středně vyhřáté trouby péct. Asi po 10ti minutách zalijeme trochou vody, pečeme dalších 20 minut, až se na povrchu vytvoří kůrka. Podáváme s pečivem.