Jehněčí závin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 150 g Hrášek
  • 200 g Jogurt bílý
  • 500 g Listové těsto
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mrkev kořen
  • 200 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 1 kg Jehněčí krkovice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1471 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 100 g
  • Sodík 956 mg
  • Bílkoviny 75 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 256.5 mg
  • Draslík 1269.7 mg
  • Vláknina 16452.5 mg
  • Vitamín A 16452.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso nakrájíme na malé kousky a za stálého míchání orestujeme na másle. Přihodíme brambory a mrkev, nakrájené na kostičky a ještě chvíli opečeme.

  • 2

    Po odstavení z plotny vmícháme strouhaný sýr, jogurt, sůl, pepř a čerstvý nebo mražený hrášek.

  • 3

    Listové těsto rozválíme na silnější plát a na něj rozložíme připravenou směs. Zavineme, pořádně utěsníme okraje a položíme na vymazaný plech tak, aby konec závinu zůstal vespod. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut dozlatova.

Komentáře k receptu