Dušené zelí s klobásou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 657 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 50 g
- Sodík 1062 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 946.5 mg
- Vláknina 27585.8 mg
- Vitamín A 27585.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 187.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém hrnci usmažíme na sádle nadrobno nakrájenou cibulku dorůžova. Přidáme bobkový list, koriandr, osolíme, opepříme a za stálého míchání chvíli povaříme.
-
2
Mezitím očistíme hlávku zelí, odloupneme spodní listy, zelí rozpůlíme a okrájíme ve větších pruzích od košťálu. Přidáme do hrnce k cibulce a necháme dusit. Asi po 20 minutách, až bude zelí změklé, přidáme na kostičky nakrájenou klobásu a dusíme dohromady za občasného míchání dalších 20 minut. Ihned servírujeme nejlépe s čerstvým chlebem.