Dušené zelí s klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 150 g Sádlo vepřové škvařené
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 3 ks Bobkový list
  • 4 ks Klobása uzená
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 657 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 1062 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 946.5 mg
  • Vláknina 27585.8 mg
  • Vitamín A 27585.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 187.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci usmažíme na sádle nadrobno nakrájenou cibulku dorůžova. Přidáme bobkový list, koriandr, osolíme, opepříme a za stálého míchání chvíli povaříme.

  • 2

    Mezitím očistíme hlávku zelí, odloupneme spodní listy, zelí rozpůlíme a okrájíme ve větších pruzích od košťálu. Přidáme do hrnce k cibulce a necháme dusit. Asi po 20 minutách, až bude zelí změklé, přidáme na kostičky nakrájenou klobásu a dusíme dohromady za občasného míchání dalších 20 minut. Ihned servírujeme nejlépe s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu