Telecí maso na citronu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mrkev kořen
  • 8 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 800 g Telecí kýta
  • 3 g Škrob jemný kukuřičný gustin
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 dl Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 163 g
  • Sodík 726 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 153.6 mg
  • Draslík 718.3 mg
  • Vláknina 6372.6 mg
  • Vitamín A 6372.6 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso rozkrojíme na 5 porcí, lehce naklepeme a nasolíme. Na pánvi rozpálíme máslo a telecí maso orestujeme ze všech stran. Mezitím nakrájíme nadrobno cibuli a mrkev a přidáme vše k orestovanému masu. Zalijeme citronovou šťávou a vodou, přihodíme bobkový list a prolisovaný česnek, necháme vařit na mírném ohni dokud maso není měkké. Maso a bobkový list vyjmeme a zeleninu rozmixujeme ručním mixérem, osolíme, opepříme, přidáme trochu škrobové moučky a ještě chvilku povaříme, aby omáčka zhoustla. Vrátíme maso a podáváme např. s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu