Telecí maso na citronu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 163 g
- Sodík 726 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 153.6 mg
- Draslík 718.3 mg
- Vláknina 6372.6 mg
- Vitamín A 6372.6 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí maso rozkrojíme na 5 porcí, lehce naklepeme a nasolíme. Na pánvi rozpálíme máslo a telecí maso orestujeme ze všech stran. Mezitím nakrájíme nadrobno cibuli a mrkev a přidáme vše k orestovanému masu. Zalijeme citronovou šťávou a vodou, přihodíme bobkový list a prolisovaný česnek, necháme vařit na mírném ohni dokud maso není měkké. Maso a bobkový list vyjmeme a zeleninu rozmixujeme ručním mixérem, osolíme, opepříme, přidáme trochu škrobové moučky a ještě chvilku povaříme, aby omáčka zhoustla. Vrátíme maso a podáváme např. s bramborovou kaší.