Zelné závitky s telecím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 18 g
- Sodík 838 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 86.4 mg
- Draslík 726.4 mg
- Vláknina 14573.8 mg
- Vitamín A 14573.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 104.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z hlávky zelí oddělíme spodní listy a hlávku postavíme do hrnce s asi 5cm osolené vody, vaříme zakryté asi 15 minut na mírném ohni. Mezitím na hlubší pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova, přidáme mleté telecí maso a orestujeme. Po odstavení přimícháme vařenou rýži, vejce, sůl, pepř a nasekanou petrželku, důkladně promícháme.
-
2
Napařenou hlávku vyjmeme z hrnce, necháme vychladnout a oddělíme jednotlivé listy, u kterých odřízneme košťál a listy uhladíme. Na listy dáme přiměřené množství náplně z mletého masa, důkladně zavineme, můžeme i svázat bavlněným provázkem. Do hrnce vlijeme trochu vody, na dno dáme napařovač na knedlíky, na něj do kruhu rozložíme závitky a zatížíme plochým talířem. Vaříme zakryté poklicí na mírném ohni asi 10 minut. Podáváme polité rozpuštěným máslem.