Zelné závitky s telecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Telecí maso mleté
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 50 g Petržel - nať
  • 200 g Rýže dušená
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 838 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 86.4 mg
  • Draslík 726.4 mg
  • Vláknina 14573.8 mg
  • Vitamín A 14573.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 104.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z hlávky zelí oddělíme spodní listy a hlávku postavíme do hrnce s asi 5cm osolené vody, vaříme zakryté asi 15 minut na mírném ohni. Mezitím na hlubší pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova, přidáme mleté telecí maso a orestujeme. Po odstavení přimícháme vařenou rýži, vejce, sůl, pepř a nasekanou petrželku, důkladně promícháme.

  • 2

    Napařenou hlávku vyjmeme z hrnce, necháme vychladnout a oddělíme jednotlivé listy, u kterých odřízneme košťál a listy uhladíme. Na listy dáme přiměřené množství náplně z mletého masa, důkladně zavineme, můžeme i svázat bavlněným provázkem. Do hrnce vlijeme trochu vody, na dno dáme napařovač na knedlíky, na něj do kruhu rozložíme závitky a zatížíme plochým talířem. Vaříme zakryté poklicí na mírném ohni asi 10 minut. Podáváme polité rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu