Květák po makedonsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1501 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 89.2 mg
- Draslík 935.8 mg
- Vláknina 11460 mg
- Vitamín A 11460 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 126.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák dobře omyjeme, rozdělíme na malé růžičky a vaříme 30 minut ve slané vodě. Mezitím si připravíme 4 zapékací sáčky, které vymažeme rozpuštěným máslem. Nakrájíme sýr a šunku na kostičky, vložíme do mísy a přidáme pokrájené žampiony a rajčata. Uvařený květák scedíme, necháme okapat a přihodíme do mísy, důkladně promícháme s ostatními surovinami. Směs rozdělíme do jednotlivých sáčků, posypeme parmezánem a zapékáme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě.