Sýrovo-párkový salát s okurkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Párky telecí
  • 50 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 100 g Cibulka jarní
  • 100 g Sýr Oštiepok
  • 200 g Okurky
  • 5 g Cukr krupice
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 50 g Pažitka
  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř bílý
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 40 ml Ocet vinný červený
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 ks Salát ledový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 724 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 806 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 71.4 mg
  • Draslík 429.3 mg
  • Vláknina 4358 mg
  • Vitamín A 4358 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Párky jemně propícháme vidličkou, aby nepopraskaly a vaříme na mírném ohni asi 4 minuty. Vyjmeme a necháme vychladnout.

  • 2

    Tvrdé sýry nakrájíme na malé kostičky, nivu rozdrobíme a dáme do mísy. Jednu kyselou okurku nakrájíme na kolečka a necháme na ozdobení, zbytek pokrájíme na kostičky a přihodíme k sýrům. Jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka včetně zelené části a přidáme do mísy. Vychladlé párky také nakrájíme na slabá kolečka a přihodíme do mísy. Připravíme si nálev z citronové šťávy, octa, osolíme, opepříme, můžeme podle chuti dosladit. Přidáme nasekanou pažitku najemno a olivový olej, pečlivě vymícháme dohladka. Zálivku nalijeme do mísy k sýrovo párkové směsi, důkladně promícháme, přikryjeme a dáme do lednice na hodinu uležet.

  • 3

    Mezitím si natrháme listy ledového salátu na menší kousky, které rozložíme na mísu, na ně navršíme vychlazenou směs a ozdobíme kolečky kyselé okurky. Podáváme s celozrnným pečivem.

Komentáře k receptu