Vývar z ovčích mozečků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Ovčí mozeček
  • 6 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Celer bulvový
  • 200 g Petržel kořen
  • 200 g Mrkev kořen
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 216 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 127 g
  • Sodík 818 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 1474.7 mg
  • Draslík 770.1 mg
  • Vláknina 8652.5 mg
  • Vitamín A 8652.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné mozečky namočíme na půl hodiny do studené vody. Mezitím si oloupeme kořenovou zeleninu a cibuli, pepř, sůl a dáme do hrnce s vodou. Mozečky vyjmeme z vody, necháme okapat a přidáme do hrnce. Vaříme asi 40 minut, potom vyjmeme zeleninu a maso, cibuli, petržel a celer vyhodíme, mrkev a mozečky nakrájíme na kostky a vrátíme do hrnce, za stálého míchání přidáme rozšlehaná vejce v citronové šťávě. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu