Vývar z ovčích mozečků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 216 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 127 g
- Sodík 818 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 1474.7 mg
- Draslík 770.1 mg
- Vláknina 8652.5 mg
- Vitamín A 8652.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné mozečky namočíme na půl hodiny do studené vody. Mezitím si oloupeme kořenovou zeleninu a cibuli, pepř, sůl a dáme do hrnce s vodou. Mozečky vyjmeme z vody, necháme okapat a přidáme do hrnce. Vaříme asi 40 minut, potom vyjmeme zeleninu a maso, cibuli, petržel a celer vyhodíme, mrkev a mozečky nakrájíme na kostky a vrátíme do hrnce, za stálého míchání přidáme rozšlehaná vejce v citronové šťávě. Ihned podáváme.