Plněné vinné listy hovězím masem
Suroviny
- 60 g Cibule
- 100 g Máslo čerstvé
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 20 g Petržel - nať
- 500 g Hovězí maso mleté
- 10 g Máta
- 50 g Rýže jasmínová
- 40 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 400 ml Vývar zeleninový
- 40 ml Citronová šťáva
- 1 ks Vejce slepičí
- 30 ks Vinné listy
- 3 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 955 kcal
- Sacharidy 121 g
- Tuky 38 g
- Sodík 918 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 121 g
- Cholesterol 136.5 mg
- Draslík 2237.2 mg
- Vláknina 136704 mg
- Vitamín A 136704 mg
- Vitamín B6 2.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 85 mg
- Vitamín E 13 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso propracujeme s cibulí, rýží, vejcem, 20 g másla a citronovou šťávou. Přidáme prolisovaný česnek. Osolíme a opepříme. Pokud by hmota byla příliš tuhá, přidáme trochu piva.
-
2
Vinné listy povaříme 1 minutu v osolené vodě, zchladíme a necháme okapat. Na každý list naneseme vždy 1 lžíci mletého masa. Okraje listů přeložíme přes náplň a listy pevně zavineme.
-
3
V kastrolu rozehřejeme zbývající máslo a dno vyložíme zbývajícími vinnými listy. Na ně poskládáme plněné listy a přilijeme zeleninový vývar. Zvolna dusíme asi 2 hodiny.