Čerstvé fazole dušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 41 g
- Sodík 524 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 740.1 mg
- Vláknina 15258 mg
- Vitamín A 15258 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.8 mg
- Vitamín E 5.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme lehce cibulku a postupně i omyté fazole. Omyjeme papriky a rajčata, papriky zbavíme jádřinců. Vše nakrájíme na menší kostky a přidáme do hrnce k fazolím. Osolíme, opepříme, zalijeme vodou a asi hodinu necháme povařit na mírném ohni, za občasného míchání. Můžeme podávat i jako přílohu k masům nebo jen s pečivem.