Treska na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Petržel - nať
  • 6 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 5 g Oregano čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Česnek
  • 3 ks Hřebíček
  • 0.5 l Víno bílé
  • 2 dl Olej olivový
  • 1 kg Treska aljašská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 517 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 61.7 mg
  • Draslík 908.3 mg
  • Vláknina 5536 mg
  • Vitamín A 5536 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme tresky, oddělíme hlavy a vložíme do pekáčku. Osolíme, opepříme, přidáme hřebíček a podlijeme vínem. Oloupanou cibuli, mrkev a česnek pokrájíme nadrobno, přidáme posekanou petržel a oregano a směsí pokryjeme tresky. Polijeme olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut, až je zelenina opečená.

Komentáře k receptu