Treska ze Smirny
Suroviny
- 5 g Oregano čerstvé
- 3 g Rozmarýn čerstvý
- 5 g Sůl
- 4 g Pepř černý mletý
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 150 ml Olej olivový
- 2 ks Bobkový list
- 1 stroužek Česnek
- 1 dl Citronová šťáva
- 3 dl Víno bílé
- 1 kg Treska aljašská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 27 g
- Sodík 540 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 61.7 mg
- Draslík 871.9 mg
- Vláknina 4183.7 mg
- Vitamín A 4183.7 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tresky očistíme, oddělíme hlavy, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Obalíme v hladké mouce a na rozpáleném oleji osmažíme. Vyjmeme z pánve a vložíme do pekáčku.
-
2
Rozmixovaná rajčata smícháme s vínem a olejem, rozmarýnem, oreganem a vlijeme na tresky. Přidáme bobkový list, nasekaný česnek a pečeme na střední teplotu v troubě.