Králík na paprikách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 818 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 64 g
- Sodík 561 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 140 mg
- Draslík 955.2 mg
- Vláknina 5244.8 mg
- Vitamín A 5244.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.4 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme. Do hrnce dáme rozehřát máslo s olejem, maso na něm zprudka orestujeme.
-
2
Oloupeme a pokrájíme nadrobno cibuli, bazalku, česnek, papriku a rajčata, přidáme k masu, podlijeme vínem, trochou vody, přikryjeme poklicí a necháme vařit, dokud maso nezměkne. Potom přidáme olivy a necháme vařit dalších 10 minut.
-
3
Servírujeme porci králíka přelitou omáčkou.