Králík na paprikách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Bazalka
  • 100 g Olivy černé
  • 200 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 130 g Máslo čerstvé
  • 1200 g Králičí maso
  • 250 ml Voda pitná
  • 2 ks Cibule
  • 5 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 dl Víno bílé
  • 2 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 818 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 561 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 955.2 mg
  • Vláknina 5244.8 mg
  • Vitamín A 5244.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.4 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme. Do hrnce dáme rozehřát máslo s olejem, maso na něm zprudka orestujeme.

  • 2

    Oloupeme a pokrájíme nadrobno cibuli, bazalku, česnek, papriku a rajčata, přidáme k masu, podlijeme vínem, trochou vody, přikryjeme poklicí a necháme vařit, dokud maso nezměkne. Potom přidáme olivy a necháme vařit dalších 10 minut.

  • 3

    Servírujeme porci králíka přelitou omáčkou.

Komentáře k receptu