Divoký kanec na olivách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 18 g
- Sodík 970 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 106 mg
- Vláknina 3326.5 mg
- Vitamín A 3326.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve rozdělíme kančí maso na 6 porcí.
-
2
V hrnci rozpálíme olej a zprudka maso orestujeme. Přidáme cibuli a víno, necháme chvíli povařit. Osolíme, opepříme, přidáme rajčatový protlak a nakonec přilijeme tolik vody, aby bylo maso zakryté. Promícháme a vaříme minimálně hodinu na mírném ohni. Přidáme olivy a vaříme ještě 20 minut.
-
3
Servírujeme v míse i s omáčkou, přizdobíme nakrájenými olivami.