Papriky se sýrovou náplní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 118 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 9 g
- Sodík 342 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 84.8 mg
- Draslík 185.5 mg
- Vláknina 2979.8 mg
- Vitamín A 2979.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 89.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté papriky osušíme, naklademe na plech, vyložený alobalem. Pečeme je v troubě pod grilem za občasného obracení tak dlouho, až se na slupce tvoří bublinky. Papriky vyjmeme, vložíme do zmrazovacího sáčku a po 10 minutách je oloupeme. Lusky podélně rozkrojíme, zbavíme semínek.
-
2
Fetu rozmačkáme vidličkou, vmícháme vejce a zakysanou smetanu. Podle chuti opepříme.
-
3
Připravené papriky naplníme sýrovou hmotou a urovnáme do olejem vymazané zapékací mísy. Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
-
4
Podáváme s opečenou bagetou.