Zeleninová směs s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 214 g
- Sodík 281 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 206.1 mg
- Draslík 455.6 mg
- Vláknina 13678.5 mg
- Vitamín A 13678.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.3 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer, mrkev a pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 3 cm. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.
-
2
Kastrol s olejem přistavíme na oheň, vložíme nakrájenou cibuli a mírně osmahneme. Na cibuli dáme nakrájenou zeleninu a dusíme dozlatova. Potom přilijeme 1/4 l vody, přidáme kostku cukru, sůl a dále dusíme doměkka.
-
3
Hotovou zeleninu při podávání polijeme 2 osolenými žloutky rozšlehanými s citronovou šťávou. Zdobíme celerovou natí.