Šunkový nákyp s parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 20 g
- Sodík 492 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 155.4 mg
- Draslík 312.8 mg
- Vláknina 3200 mg
- Vitamín A 3200 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo, žloutky a nastrouhaný sýr utřeme. Přidáme jemně nakrájenou šunku, uvařené a prolisované brambory a nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků.
-
2
Nákyp pečeme ve vymaštěné a strouhankou vysypané míse z varného skla.
-
3
Po upečení pokrm ozdobíme kolečky rajčat nebo salátových okurek.