Šunkový nákyp s parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 50 g Šunka dušená
  • 4 ks Brambory vařené
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 289 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 492 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 155.4 mg
  • Draslík 312.8 mg
  • Vláknina 3200 mg
  • Vitamín A 3200 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo, žloutky a nastrouhaný sýr utřeme. Přidáme jemně nakrájenou šunku, uvařené a prolisované brambory a nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků.

  • 2

    Nákyp pečeme ve vymaštěné a strouhankou vysypané míse z varného skla.

  • 3

    Po upečení pokrm ozdobíme kolečky rajčat nebo salátových okurek.

Komentáře k receptu