Parmské řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1392 kcal
- Sacharidy 192 g
- Tuky 39 g
- Sodík 550 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 243 mg
- Draslík 739.7 mg
- Vláknina 20243.2 mg
- Vitamín A 20243.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou telecí kýtu nakrájíme přes vlákna na řízky. Okraje nařízneme, aby se nekroutily, maso naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. Vejce, strouhaný parmezán a mléko smícháme a směs použijeme jako druhou vrstvu trojobalu a nakonec obalíme také ve strouhance.
-
2
Řízky ihned vkládáme na rozpálený olej a poté smažíme při nižší teplotě dozlatova.
-
3
Ve zbylém oleji osmažíme na silnější plátky nakrájená rajčata.