Saluna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Citrony
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 kg Treska filety
  • 3 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 0.8 polévková lžíce Olej olivový
  • 1.5 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 91 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 261.6 mg
  • Vláknina 6974 mg
  • Vitamín A 6974 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na jemno a smažíme na dvou lžících oleje. Po chvíli přidáme na jemno nasekanou chilli papričku.

  • 2

    Přidáme i oloupaná rajčata nakrájená na kostičky, sůl a pepř.

  • 3

    Citronovou šťávu z obou citronů smícháme s cukrem a protlakem – mícháme, až se cukr rozpustí. Vlijeme do směsi a 10 minut povaříme.

  • 4

    V jiné pánvi osmažíme filety z tresky na zbylém oleji.

  • 5

    Podáváme.

Komentáře k receptu