Pizza se čtyřmi druhy sýrů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 375 g Mouka polohrubá
  • 20 g Droždí
  • 400 g Rajčata
  • 150 g Mozzarella
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 100 g Sýr Gorgonzola
  • 250 ml Voda pitná
  • 50 ml Olej olivový
  • 4 ks Šalvěj
  • 5 špetka Sůl
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 728 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 939 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 42 mg
  • Draslík 363.2 mg
  • Vláknina 10246.5 mg
  • Vitamín A 10246.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy prosejeme mouku, do důlku rozdrobíme droždí a trochu vody. Přikryjeme a necháme kynout 15 minut. Přilijeme zbylou vodu a olej, přidáme sůl a vypracujeme těsto. Necháme 30 minut kynout.

  • 2

    Rajčata křížem nařízneme, krátce je ponoříme do vroucí vody a stáhneme z nich slupku. Potom je rozpůlíme, zbavíme vnitřku a nakrájíme na kolečka. Česnek nakrájíme na tenké plátky. Lístky šalvěje podélně rozpůlíme. Mozzarellu, pecorino a gorgonzolu drobně nakrájíme, parmazán nastrouháme.

  • 3

    Těsto rozdělíme na 4 díly. Vyválíme do kruhu o tloušťce 2 cm a položíme ho na vymazaný plech. Poklademe plátky rajčat a česneku. Osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Na vše položíme sýr.

  • 4

    Pečeme 20 minut při 220°C.

Komentáře k receptu