Těstovinový římský předkrm

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Těstoviny konzumní
  • 150 g Sýr Parmezán
  • 100 g Olivy nakládané
  • 70 ml Olej olivový extra panenský
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Kečup ostrý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 488 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 810 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 82.3 mg
  • Vláknina 2028.8 mg
  • Vitamín A 2028.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny vsypeme do hrnce s vroucí vodou a uvaříme podle návodu na sáčku do měkka. Poté je scedíme, necháme okapat a vložíme do vhodné misky. Ještě teplé je polijeme olejem, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Přidáme oloupaný, na tenké plátky nakrájený česnek a na plátky pokrájenou papriku. Nakonec do směsi přilijeme citrónovou šťávu, posypeme nahrubo strouhaným sýrem a opět promícháme.

  • 2

    Hotový předkrm rozdělíme na jednotlivé talíře, každou porci ozdobíme ostrým kečupem a olivami.

Komentáře k receptu