Italské rissoto s hráškem a parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1199 kcal
- Sacharidy 120 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1678 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 112 g
- Cholesterol 35.8 mg
- Draslík 638.1 mg
- Vláknina 2175.2 mg
- Vitamín A 2175.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme malou snítku meduňky a máty, listky otrháme, kromě 4 lístků bylinky pokrájíme nadrobno a odložíme do misky. Parmezán nastrouháme na hoblinky a odložíme.
-
2
Připravíme základní rissoto: rýži dáme do síta a pod tekoucí vodou dobře promyjeme a necháme okapat. Olej vlijeme do kastrolu, rozpálíme a osmahneme na něm nasekanou šalotku a česnek. Přidáme rýži a za stálého míchání ji necháme zesklovatět. Zalijeme ji částí vývaru, přidáme máslo a za občasného míchání vaříme. Vývar přidáváme postupně po částech vždy, když se tekutina vyvaří. Takto postupujeme cca 15-20 minut, až je rýže hotová.
-
3
2-3 minuty před koncem vaření přidáme k rýži zelený mražený hrášek a bylinky.
-
4
Rissoto rozdělíme ihned na talíře, posypeme hoblinkami parmezánu, ozdobíme lístky bylinek a podáváme.