Italské rissoto s hráškem a parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 70 g Sýr Parmezán
  • 200 g Rýže Arborio
  • 2 ks Šalotka
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.7 l Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Meduňka
  • 1 polévková lžíce Máta
  • 8 polévková lžíce Hrášek mražený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1199 kcal
  • Sacharidy 120 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1678 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 112 g
  • Cholesterol 35.8 mg
  • Draslík 638.1 mg
  • Vláknina 2175.2 mg
  • Vitamín A 2175.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme malou snítku meduňky a máty, listky otrháme, kromě 4 lístků bylinky pokrájíme nadrobno a odložíme do misky. Parmezán nastrouháme na hoblinky a odložíme.

  • 2

    Připravíme základní rissoto: rýži dáme do síta a pod tekoucí vodou dobře promyjeme a necháme okapat. Olej vlijeme do kastrolu, rozpálíme a osmahneme na něm nasekanou šalotku a česnek. Přidáme rýži a za stálého míchání ji necháme zesklovatět. Zalijeme ji částí vývaru, přidáme máslo a za občasného míchání vaříme. Vývar přidáváme postupně po částech vždy, když se tekutina vyvaří. Takto postupujeme cca 15-20 minut, až je rýže hotová.

  • 3

    2-3 minuty před koncem vaření přidáme k rýži zelený mražený hrášek a bylinky.

  • 4

    Rissoto rozdělíme ihned na talíře, posypeme hoblinkami parmezánu, ozdobíme lístky bylinek a podáváme.

Komentáře k receptu