Italský chléb se sušenými rajčaty a olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 75 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 75 g Olivy nakládané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • 2.4 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 359 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 207.3 mg
  • Vláknina 7163.7 mg
  • Vitamín A 7163.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakládaná sušená rajčata necháme okapat a nakrájíme je najemno. Okapané olivy vypeckujeme a také jemně nakrájíme.

  • 2

    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme olej, cukr a sůl. Oba druhy mouky důkladně promícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Vše poprášíme droždím.

  • 3

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 4

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme. Pět minut před koncem cyklu hnětení - některé přístroje na to upozorní - přidáme nakrájená sušená rajčata a olivy.

  • 5

    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu