Italský chléb se sušenými rajčaty a olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 7 g
- Sodík 359 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 207.3 mg
- Vláknina 7163.7 mg
- Vitamín A 7163.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakládaná sušená rajčata necháme okapat a nakrájíme je najemno. Okapané olivy vypeckujeme a také jemně nakrájíme.
-
2
Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme olej, cukr a sůl. Oba druhy mouky důkladně promícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Vše poprášíme droždím.
-
3
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
-
4
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme. Pět minut před koncem cyklu hnětení - některé přístroje na to upozorní - přidáme nakrájená sušená rajčata a olivy.
-
5
Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.