Pappardelle s chřestem a malinovým octem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Těstoviny Pappardelle
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 špetka Šafrán
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1.5 kg Chřest zelený
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 2 polévková lžíce Citronová kůra
  • 5 polévková lžíce Ocet malinový
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 720 kcal
  • Sacharidy 128 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1406 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 128 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 1131.4 mg
  • Vláknina 10069.7 mg
  • Vitamín A 10069.7 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.7 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme chřest, spodní třetinu oloupeme a dřevnaté konce odkrojíme. V hrnci ohřejeme zeleninový vývar, chřest v něm přibližně 8 minut povaříme.

  • 2

    Pappardelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a udržujeme horké. Ve sklenici smícháme malinový ocet s 5 - 6 lžícemi chřestového vývaru, hořčicí, citronovou kůrou a bylinkami (kerblíkem a pažitkou). Směs osolíme, opepříme, přidáme cukr. Šalotku očistíme, nadrobno nakrájíme, přidáme k marinádě.

  • 3

    Marinádu uložíme do tepla. Smícháme vlákna šafránu s olejem, vmícháme do horkých těstovin.

  • 4

    Stonky chřestu rozpůlíme. Pappardelle upravíme na talíře, přidáme chřest a zakapeme marinádou. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu