Pappardelle s chřestem a malinovým octem
Suroviny
- 300 g Těstoviny Pappardelle
- 1 kávová lžička Sůl
- 5 ks Šalotka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 2 špetka Šafrán
- 1.5 l Voda pitná
- 1 l Vývar zeleninový
- 1.5 kg Chřest zelený
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 2 polévková lžíce Citronová kůra
- 5 polévková lžíce Ocet malinový
- 1 polévková lžíce Kerblík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 720 kcal
- Sacharidy 128 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1406 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 128 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 1131.4 mg
- Vláknina 10069.7 mg
- Vitamín A 10069.7 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.7 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme chřest, spodní třetinu oloupeme a dřevnaté konce odkrojíme. V hrnci ohřejeme zeleninový vývar, chřest v něm přibližně 8 minut povaříme.
-
2
Pappardelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a udržujeme horké. Ve sklenici smícháme malinový ocet s 5 - 6 lžícemi chřestového vývaru, hořčicí, citronovou kůrou a bylinkami (kerblíkem a pažitkou). Směs osolíme, opepříme, přidáme cukr. Šalotku očistíme, nadrobno nakrájíme, přidáme k marinádě.
-
3
Marinádu uložíme do tepla. Smícháme vlákna šafránu s olejem, vmícháme do horkých těstovin.
-
4
Stonky chřestu rozpůlíme. Pappardelle upravíme na talíře, přidáme chřest a zakapeme marinádou. Ihned podáváme.