Pikantní makarony s italskými bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Špagety, Makarony
  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Chilli omáčka
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet jablečný
  • 1 polévková lžíce Olej chilli
  • 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • 3 polévková lžíce Smetana zakysaná 14%
  • 5 polévková lžíce Hroznová šťáva
  • 2 polévková lžíce Italské bylinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 613 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 902 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 104 g
  • Cholesterol 2.3 mg
  • Draslík 597.1 mg
  • Vláknina 11717.7 mg
  • Vitamín A 11717.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.7 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chilli papričku omyjeme, překrojíme napůl a zbavíme jader. Opláchneme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Makarony uvaříme na skus ve vodě s půl lžičkou soli. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.

  • 3

    Oloupeme česnek a cibuli a obojí nakrájíme nadrobno. Italské bylinky opláchneme, necháme okapat a nasekáme najemno. Na větší pánvi rozpálíme arašídový a chilli olej. Přidáme bylinky, cibuli, česnek a chilli papričku a smažíme do té doby, než cibule zesklovatí. Poté přidáme rajčata i se šťávou a dochutíme zbylou solí a cayenským pepřem.

  • 4

    Na pánev přilijeme zeleninový vývar, hroznovou šťávu a jablečný ocet. Vše promícháme, přidáme kapary a na mírném ohni podusíme asi 10 minut.

  • 5

    Na závěr omáčku zjemníme kysanou smetanou a podle chuti dochutíme chilli omáčkou. Uvařené makarony upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu