Spaghettini s pistáciovým krémem
Suroviny
- 500 g Brokolice
- 80 g Pistácie
- 150 g Créme fraiche
- 400 g Těstoviny Spaghettini
- 400 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Šalotka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 777 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 31 g
- Sodík 726 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 103 g
- Cholesterol 1.8 mg
- Draslík 878.9 mg
- Vláknina 18272.8 mg
- Vitamín A 18272.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 122.8 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Spaghettini uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat.
-
2
Brokolici očistíme, omyjeme, oddělíme jednotlivé růžičky. V hrnci necháme vařit osolenou vodu, do které růžičky vložíme a vaříme je na skus přibližně 5 minut. Poté brokolici scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Oloupeme šalotku a nakrájíme ji nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej, šalotku na něm osmahneme. 1/4 brokolice nahrubo nasekáme, přidáme na pánev k šalotce.
-
3
K šalotce a brokolici přimícháme zeleninový vývar a Crème fraîche. Polovinu loupaných pistácií nameleme na jemno a přidáme do omáčky. Omáčku necháme krátce přejít varem, poté ji stáhneme ze sporáku a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme na pyré. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Nakonec přidáme zbytek brokolice a polovinu kaparů, promícháme, prohřejeme.
-
4
Uvařené těstoviny smícháme s omáčkou a upravíme na talíře. Podáváme s pistáciemi, nasekanými nahrubo a ozdobené kapary.