Kulatá pizza
Suroviny
- 150 g Tuňák v oleji
- 200 g Sýr Cottage
- 250 g Mouka žitná
- 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 dl Mléko polotučné
- 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce Kukuřice
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 471 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 14 g
- Sodík 367 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 87.7 mg
- Draslík 227.2 mg
- Vláknina 945 mg
- Vitamín A 945 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olejem vymažeme plech na pečení. Do mísy vložíme sýr, vejce, sůl, mléko a vše mixérem rozmixujeme. Do menší mísy dáme mouku a smícháme s kypřícím práškem do pečiva. Tuto směs přimícháme do sýrového těsta a vše promícháme. Pokud se nám těsto lepí, přidáme trochu mouky.
-
2
Těsto přikryjeme a necháme v chladu odstát 2 hodiny. Poté z těsta vyválíme kruh, potřeme rajčatovým protlakem, přidáme oloupanou a nakrájenou cibuli, konzervovaného tuňáka, petrželku, kukuřici a strouhaný sýr. Pečeme v předehřáté troubě cca 45 minut.
-
3
Ihned podáváme.