Smažené sardinkové filety v bylinkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 22 g
- Sodík 509 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 76.7 mg
- Vláknina 5451.3 mg
- Vitamín A 5451.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nahrubo posekáme svazek čerstvých bylinek (petrželka, bazalka, oregano a majoránka), které potom v obalovací misce smícháme s moukou, solí a pepřem.
-
2
Filety ze sardinek ve směsi obalíme tak, aby obal byl k masu pevně přlepen.
-
3
Olej rozehřejeme ve větší pánvi, vkládáme obalené filety vždy po čtyřech kusech, smažíme 1 - 2 minuty na každé straně, až jsou do hněda zbarvené a křupavé.
-
4
Citrony pokrájíme na měsíčky, těmi pak obkládáme porce sardinek na talíři.