Dýňové noky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 16 g
- Sodík 285 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 84.5 mg
- Draslík 1011.8 mg
- Vláknina 12667.8 mg
- Vitamín A 12667.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme doměkka. Zvlášť uvaříme očištěnou a nakrájenou dýni. Vše scedíme a necháme vychladnout. Poté ve větším hrnci přivedeme k varu vodu se špetkou soli.
-
2
Brambory a dýni najemno nastrouháme nebo prolisujeme lisem na brambory, smícháme s moukou, přidáme vejce, muškátový oříšek, ochutíme solí a vypracujeme jemné těsto. Rozdělíme na čtvrtiny, z každé vyválíme váleček a nakrájíme na asi 1cm dlouhé špalíčky. Zlehka poprášíme moukou, vhodíme do vroucí vody, promícháme aby se odlepily ode dna a uvaříme. Jakmile vyplavou, vaříme 1minutu a vyjmeme.
-
3
Noky rozdělíme na talíře, přelijeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhaným parmazánem a podáváme.