Dýňové noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Mouka polohrubá
  • 500 g Dýně
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 528 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 285 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 84.5 mg
  • Draslík 1011.8 mg
  • Vláknina 12667.8 mg
  • Vitamín A 12667.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme doměkka. Zvlášť uvaříme očištěnou a nakrájenou dýni. Vše scedíme a necháme vychladnout. Poté ve větším hrnci přivedeme k varu vodu se špetkou soli.

  • 2

    Brambory a dýni najemno nastrouháme nebo prolisujeme lisem na brambory, smícháme s moukou, přidáme vejce, muškátový oříšek, ochutíme solí a vypracujeme jemné těsto. Rozdělíme na čtvrtiny, z každé vyválíme váleček a nakrájíme na asi 1cm dlouhé špalíčky. Zlehka poprášíme moukou, vhodíme do vroucí vody, promícháme aby se odlepily ode dna a uvaříme. Jakmile vyplavou, vaříme 1minutu a vyjmeme.

  • 3

    Noky rozdělíme na talíře, přelijeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhaným parmazánem a podáváme.

Komentáře k receptu