Penne neboli makaronky s tuňákem, rajčaty a špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Špenát listový čerstvý
  • 375 g Těstoviny Penne
  • 425 g Tuňák ve vlastní šťávě
  • 2 kávová lžička Olej olivový
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Citronová kůra
  • 1 ks Vývar zeleninový
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Citronová šťáva
  • 426 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1109 kcal
  • Sacharidy 162 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 50536 mg
  • Bílkoviny 86 g
  • Uhlovodany 162 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 1010.6 mg
  • Vláknina 11852.5 mg
  • Vitamín A 11852.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.2 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme v dostatečném množství osolené vroucí vody těstoviny penne (makaronky), scedíme a odložíme.

  • 2

    Rozehřejeme olej v teflonové pánvi, přidáme tenké plátky jarní cibulky, prolisovaný česnek a doměkka osmahneme. Přilijeme zeleninový vývar a přidáme nadrobno nakrájená rajčata, od doby varu vaříme na mírném ohni 2 minuty. Přimícháme šťávu a nastrouhanou kůru z jednoho citronu, listový špenát a drceného tuňáka ve vlastní šťávě. Vaříme 1-2 minuty, občas promícháme. Jsou-li špenátové listy měkké přidáme těstoviny a opět promícháme. Podle potřeby dosolíme a opepříme.

Komentáře k receptu