Dušená kapusta se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapusta hlávková
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 233 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 947 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 826 mg
  • Vláknina 7047.3 mg
  • Vitamín A 7047.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 183.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou, rozpůlenou kapustu krátce povaříme v mírně osolené vodě, vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na proužky.

  • 2

    V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kapustu, česnek utřený se solí a podlijeme vývarem. Pod pokličkou dusíme doměkka.

  • 3

    Před podáváním pokrm posypeme nastrouhaným Parmezánem.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.

Komentáře k receptu