Ricotto-pistáciové pralinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Pistácie
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 250 g Ricotta
  • 10 ml Mléko plnotučné
  • 10 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 301 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 259 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 8.8 mg
  • Draslík 268.7 mg
  • Vláknina 5189.8 mg
  • Vitamín A 5189.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mixéru najemno rozmělníme polovinu pistáciových oříšků, druhou půklu nasekáme nožem nahrubo. Ricottu, nastrouhaný parmezán, rozemleté pistácie utřeme s mlékem a lžící oleje v misce na hladkou směs. Osolíme, opepříme a dvěma lžičkami z ní tvarujeme pralinky. Ty pak obalíme v nasekaných pistáciích a dáme ztuhnout nejméně 30 minut do chladničky na tácu pokrytém fólií.

Komentáře k receptu