Pizza s lilkem a ementálem
Suroviny
- 150 g Sýr Ementál (Primátor)
- 12 g Cukr krupice
- 15 g Droždí
- 100 g Olivy černé
- 650 g Mouka pšeničná hladká
- 35 ml Olej olivový
- 215 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Lilek
- 6 ks Rajčata
- 1 ks Pažitka
- 1 ks Cibule červená
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 926 kcal
- Sacharidy 142 g
- Tuky 28 g
- Sodík 424 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 33.8 mg
- Draslík 624.3 mg
- Vláknina 12105 mg
- Vitamín A 12105 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Základní těsto na pizzu [20279]:
-
2
Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
-
3
Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
-
4
Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
-
5
Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
-
6
Korpus potřeme olivovým olejem a rajčatovým protlakem.
-
7
Lilek omyjeme a nakrájíme na plátky. Na korpus klademe postupně cibuli nakrájenou na kolečka, plátky lilku, rajčata nakrájená na kolečka a vše posypeme oreganem.
-
8
Navrch rozložíme olivy a nastrouhaný ementál.
-
9
Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a pizzu pečeme 35 minut.
-
10
Před podáváním posypeme najemno nasekanou pažitkou.