Telecí řízek parmský

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Rajčata
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 120 g Vejce slepičí
  • 20 g Sůl
  • 200 g Strouhanka
  • 1000 g Telecí kýta
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 69.45 ml Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 994 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 136.3 mg
  • Draslík 521.7 mg
  • Vláknina 2790 mg
  • Vitamín A 2790 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okrajové blanky nařízneme a maso mírně osolíme. Obalíme je v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a strouhaným sýrem a v prosáté strouhance.

  • 2

    V horkém oleji je usmažíme do zlatavé barvy.

  • 3

    V tuku od smažení opečeme plátky rajčat a usmažený řízek jimi obložíme.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu