Ravioli s kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 100 g Kuřecí prsa
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 1000 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 40 g Oregano čerstvé
  • 100 g Mozzarella
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 829 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 1943 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 292.8 mg
  • Draslík 750.4 mg
  • Vláknina 10309.5 mg
  • Vitamín A 10309.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.1 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, soli, vajec, oleje a vody vypracujeme pevné těsto. Podle potřeby může přidat trochu vody.

  • 2

    Těsto zabalíme fólií, necháme 30 minut odpočívat.

  • 3

    Náplň: Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky a opečeme na másle dozlatova. Potom ho rozmixujeme spolu s anglickou slaninou, smícháme s parmazánem, muškátovým oříškem, vejcem, solí a pepřem a odložíme.

  • 4

    Těsto rozválíme na tenkou placku, pomoučenou formičkou z něho vykrájíme čtverečky o straně 5 cm. Na každý čtvereček dáme lžičku náplně, okraje mírně potřeme vodou, čtvereček přeložíme a okraje pevně přitiskneme.

  • 5

    Omáčka: Rajčata s oreganem vložíme do mírně rozehřátého oleje a dusíme asi 10 minut, pak vmícháme parmezán, opepříme, osolíme a odložíme.

  • 6

    Ravioli uvaříme v osolené vodě al dente. Uvařené těstoviny udržujeme v teple. Omáčku přihřejeme, vložíme do ní ravioli, opatrně promícháme. Jednotlivé porce ozdobíme plátky sýra. Před podáváním necháme pokrm na talíři chvíli stát, aby se sýr mírně roztavil.

Komentáře k receptu