Ravioli s kuřecím masem
Suroviny
- 50 g Anglická slanina
- 100 g Kuřecí prsa
- 20 g Máslo čerstvé
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Sýr Parmezán
- 50 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 5 g Pepř černý mletý
- 3 g Muškátový oříšek
- 1000 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 40 g Oregano čerstvé
- 100 g Mozzarella
- 80 ml Olej olivový extra panenský
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 829 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 50 g
- Sodík 1943 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 292.8 mg
- Draslík 750.4 mg
- Vláknina 10309.5 mg
- Vitamín A 10309.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.1 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, soli, vajec, oleje a vody vypracujeme pevné těsto. Podle potřeby může přidat trochu vody.
-
2
Těsto zabalíme fólií, necháme 30 minut odpočívat.
-
3
Náplň: Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky a opečeme na másle dozlatova. Potom ho rozmixujeme spolu s anglickou slaninou, smícháme s parmazánem, muškátovým oříškem, vejcem, solí a pepřem a odložíme.
-
4
Těsto rozválíme na tenkou placku, pomoučenou formičkou z něho vykrájíme čtverečky o straně 5 cm. Na každý čtvereček dáme lžičku náplně, okraje mírně potřeme vodou, čtvereček přeložíme a okraje pevně přitiskneme.
-
5
Omáčka: Rajčata s oreganem vložíme do mírně rozehřátého oleje a dusíme asi 10 minut, pak vmícháme parmezán, opepříme, osolíme a odložíme.
-
6
Ravioli uvaříme v osolené vodě al dente. Uvařené těstoviny udržujeme v teple. Omáčku přihřejeme, vložíme do ní ravioli, opatrně promícháme. Jednotlivé porce ozdobíme plátky sýra. Před podáváním necháme pokrm na talíři chvíli stát, aby se sýr mírně roztavil.