Jablka s mascarpone
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 26 g
- Sodík 77 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 3 mg
- Draslík 777.2 mg
- Vláknina 18019.5 mg
- Vitamín A 18019.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 89.8 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sultánky posekáme a smícháme s posekanou kandovanou pomerančovou kůrou, piniovými oříšky a mascarponem. Pomeranče oloupeme včetně bílé vrstvy. Rozebereme a dílky rozkrájíme na kousky.
-
2
Do mascarponové hmoty vmícháme kousky pomeranče s koňakem, vanilkovým cukrem a kardamomem.
-
3
Zapékací misku vymažeme máslem. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Jablka omyjeme, oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jádřince a rozkrájíme na proužky.
-
4
Nakonec jablka naskládáme do formy a navršíme na ně maskarponovou hmotu. Pokryjeme sněhem a pečeme asi 10 minut.