Plněné broskve
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 31 g
- Sodík 211 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 316.2 mg
- Draslík 491.2 mg
- Vláknina 9625 mg
- Vitamín A 9625 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 5.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Broskve opereme, nakrojíme do kříže, krátce spaříme ve vroucí vodě, sloupneme, rozkrojíme na poloviny, odpeckujeme a mírně vyhloubíme.
-
2
Dužninu rozkrájíme na kostky. Troubu předehřejeme na 160 °C.
-
3
Piškoty rozdrobíme a promícháme s amarettem, mandlemi, vanilkou a skořicovým cukrem.
-
4
Ke směsi přidáme rozkrájenou dužninu. Propracujeme s máslem a žloutkem.
-
5
Hmotou naplníme broskve a vložíme do vymazané formy.
-
6
Pečeme v troubě na prostředním roštu asi 18 minut.
-
7
Nakonec pokapeme trochou amaretta a ihned podáváme.