Pizza s parmskou šunkou a rukolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 10 g
- Sodík 163 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 240.3 mg
- Vláknina 4595.4 mg
- Vitamín A 4595.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme těsto. Smícháme moukou s 1/2 lžičkou soli. Droždí rozdrobíme, smícháme se 150 ml vlažné vody a spolu s 1 lžící oleje přidáme k mouce. Vypracujeme vláčné těsto, které se nesmí lepit na prsty. Vytvoříme kouli, zakryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu kynout.
-
2
Mezitím spaříme rajčata vroucí vodou, oloupeme a nadrobno nakrájíme. Rozpálíme 2 lžíce oleje a rajčata s oreganem na něm cca 10 minut podusíme. Ochutíme solí, pepřem a necháme zchladnout. Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky.
-
3
Troubu rozpálíme na 250 °C. Dva plechy potřeme olejem. Vykynuté těsto ještě jednou zpracujeme a rozdělíme na 8 dílů. Každou část rozložíme na placku se silnějším okrajem a dáme na plech. Potřeme rajčatovou omáčkou, pokapeme olejem a zapečeme cca 5 minut. Poté na pizzy rozdělíme sýr, opět pokapeme a pečeme dalších 5-7 minut.
-
4
Rukolu opláchneme a osušíme. Hotové pizzy dozdobíme rukolou a plátkem šunky a ihned horké podáváme.